Telo a pohyb

Naše telá sú dokonalý nástroj, ktorý bol stvorený na pohyb. Navyše sa sama opravujú, regenerujú a je možné ich vytrénovať k neuveriteľným veciam. Pokiaľ sa o nich však nestaráme, ich životnosť aj funkčnosť bude kratšia, než by sme chceli. Ako sa o ne star

Prípravky zamerané na optimalizáciu ľudského tela a pohybu

Preskúmajte našu ponuku doplnkov stravy zameraných na podporu a posilnenie tela a pohybu. Nemusíte byť ani športovec ani dobrodruh či biohacker. Každý z nás hľadá spôsoby, ako zlepšiť svoju fyzickú kondíciu. Nikto si nepraje byť slabý, pomalý, zadýchaný po vystúpení ôsmich schodov či mať telo plné toxínov. Naše produkty sú starostlivo vybrané a zostavené tak, aby vám pomohli optimalizovať seba samého. Posilnite svoje svaly, zlepšite mobilitu a udržujte svoje telo v optimálnom stave s našimi poctivými, prírodnými doplnkami stravy vyrobenými v Českej republike.

 

Ako sa stať najlepšou verziou seba samého?

Pokiaľ tu čakáte, že vám poradíme konkrétne prípravky a tým to skončí - ste na omyle. Pokiaľ chcete byť naozaj zdraví av dobrej kondícii, je úplne zásadný najmä:

  • Zdravo jesť – tzn. vyhýbať sa priemyselne spracovaným potravinám, cukru, junk foodu a dať na prísun všetkých makro a mikronutrientov).

  • Hýbať sa - najlepšia cesta k skvelej telesnej kondícii je silový tréning v kombinácii s dostatkom pohybu v bežnom živote. Silový tréning pomáha vytvárať dostatok mitochondrií, ktoré sú zodpovedné za tvorbu energie. Svalová hmota následne pomáha páliť viac kalórií z potravy.

  • Dostatočne spať - pokiaľ nemáte plnohodnotný spánok (7-8 hodín), budete leniví a mať tendenciu skĺzavať k nezdravému jedlu. Zároveň telo dostatočne nezregeneruje a je náchylnejšie na zranenia. Spánok je úplný základ zdravého a spokojného života. Pokiaľ máte problémy so spánkom, odporúčame preskúmať naše produkty zamerané na jeho optimalizáciu, ktoré nájdete v kategórii SPÁNOK.

 

Pokiaľ budete myslieť na tieto tri piliere, môžu vám doplnky stravy významným spôsobom pomôcť k dosiahnutiu a udržaniu vašich cieľov.

Ak športujete v kombinácii s užívaním TESTOSTERONUSU (kombinácia prírodných látok pre prirodzenú podporu tvorby testosterónu) oveľa rýchlejšie vybudnete svalstvo a zhodíte prebytočné kilá.

 

Pomocou suplementácie Vitamínu D3+K2 získate nasledujúce benefity:

  • Podpora zdravia kostí: Vitamín D3 je kľúčový pre reguláciu absorpcie vápnika a fosforu v črevách, čo sú dva minerály nevyhnutné pre tvorbu a udržanie zdravých kostí. Vitamín K2 pomáha zaistiť, že vápnik, ktorý je absorbovaný vďaka vitamínu D3, je správne využitý telom na posilnenie kostí namiesto toho, aby sa ukladal v mäkkých tkanivách, ako sú cievy a obličky.
  • Zlepšenie celkovej funkcie svalov: Vitamín D3 tiež zohráva úlohu v podpore funkcie svalov, čo zlepšuje pohyblivosť a znižuje riziko zranenia a zlomenín, najmä u starších dospelých.
  • Podpora srdcového zdravia: Vitamín K2 je uznávaný pre svoju úlohu v kardiovaskulárnom zdraví, pričom pomáha predchádzať stvrdnutiu tepien, čo je kľúčové pre udržanie zdravého krvného obehu a celkovej pohyblivosti.
  • Synergetické pôsobenie: Spoločné užívanie D3 a K2 maximalizuje zdravotné prínosy oboch vitamínov, pretože K2 pomáha riadiť správne využitie vápnika zaisteného pomocou D3, čo zvyšuje ich efektivitu v podpore zdravia kostí a srdca.

 

Pečeň - kľúčový orgán

Áno, všetky orgány sú dôležité. Avšak pečeň vyniká nad ostatnými svojou mltifunkčnosťou (a tiež schopnosťou regenerovať).
Pokiaľ však pečeň zaťažujeme nadmerne a dlhodobo, začnú zlyhávať - čo je spravidla nezvratný proces, ktorý končí smrťou či významným znížením kvality života. Tu je prehľad tých najdôležitejších funkcií pečene:

 

Tu je prehľad hlavných funkcií pečene:

  • Metabolizmus látok: Pečeň zohráva zásadnú úlohu v metabolizme živín z potravy. Premieňa glukózu, bielkoviny a tuky na energiu a uklada živiny, ako je glukóza vo forme glykogénu. Tiež sa podieľa na metabolizme bielkovín a produkcii cholesterolu a špeciálnych bielkovín dôležitých pre prenos tukov.
  • Detoxikácia: Pečeň detoxikuje krv tým, že odstraňuje škodlivé látky a metabolizuje lieky. Pomáhajú odstraňovať toxíny a odpadové produkty, ako je amoniak, a premieňajú ich na menej škodlivé látky, ako je močovina, ktorá je potom vylúčená močom.
  • Produkcia žlče: Pečeň produkuje žlč, dôležitú tekutinu, ktorá pomáha tráviť tuky a absorbuje dôležité vitamíny rozpustné v tukoch (A, D, E, K).
  • Imunitné funkcie: Pečeň tiež zohráva úlohu v imunitnom systéme. Obsahujú veľké množstvo Kupfferových buniek, špeciálne formy bielych krviniek, ktoré pohlcujú a ničia baktérie, vírusy a poškodené bunky.
  • Skladovanie vitamínov a minerálov: Pečeň ukladaja vitamíny a minerály na neskoršie použitie, vrátane železa a medi, a sú hlavným zásobárňou vitamínov rozpustných v tukoch.
  • Regulácia hormónov: Pečeň reguluje hormonálnu rovnováhu tým, že metabolizujú rôzne hormóny, vrátane steroidných hormónov, ako sú estrogény a androgény, a tiež hormónov štítnej žľazy.
    Krvná koagulácia: Pečeň je zodpovedná za produkciu faktorov, ktoré sú nevyhnutné na zrážanie krvi, čo pomáha telu rýchlo zastaviť krvácanie.
  • Regulácia krvného objemu: Pečeň pomáha udržiavať správny objem a tlak krvi v celom obehovom systéme.

 

Z tohto zoznamu asi tušíte, že ak pečeň prestane fungovať správne, ovplyvní to nespočetné množstvo procesov v ľudskom tele. Je preto viac než vhodné pečeň chrániť a pomáhať im v ich regeneračnom procese. Na tento účel sme vyvinuli úplne unikátny prípravok ZDRAVÉ PEČENE, ktorý obsahuje napr.: pestrec mariánsky, cholín, kurkumu či artičok (spolu 11 prírodných látok), vďaka ktorým zaistíte pečeni tú najlepšiu možnú starostlivosť a podporu.

Odporúčame
Najpredávanejšie
ZDRAVÁ PEČEŇ
Skladom
(5x)
ZDRAVÁ PEČEŇ

Náš unikátny, inovatívny doplnok stravy bol starostlivo zostavený na zlepšenie a udržanie zdravia pečene. Obsahuje vyváženú zmes prírodných látok, ktoré podporujú regeneráciu pečene, detoxikáciu pečeňových buniek, chránia ich pred poškodením a udržujú optimálnu funkciu tohto kľúčového orgánu. S produktom ZDRAVÁ PEČEŇ poskytnete vašej pečeni špičkovú starostlivosť ako v rámci prevencie, tak v rámci ich regenerácie.

26,90 €

Odporúčame
Najpredávanejšie
TESTOSTERONUS
Skladom
(3x)
TESTOSTERONUS

Testosterón je kľúčový hormón, ktorý zásadným spôsobom ovplyvňuje rast svalov, silu, vytrvalosť, spaľovanie tukov, sexuálnu funkčnosť a apetít, sebavedomie, kognitívne funkcie, psychickú pohodu a mnoho ďalšieho. Telo ho s pribúdajúcim vekom produkuje stále menej a preto je úplne zásadné jeho tvorbu podporovať. Vytvorili sme unikátnu kombináciu 100% prírodných látok, vďaka ktorým významne podporíte produkciu testosterónu a zároveň celkovú zdravotnú kondíciu.

26,90 €

Novinka
Odporúčame
VITAMÍN D3+K2
Skladom
(4x)
VITAMÍN D3+K2

Kombinácia esenciálnych vitamínov D3 a K2 je kľúčová pre zdravie kostí, zubov, ciev a svalov. V našich zemepisných šírkach mnoho ľudí trpí ich nedostatkom. Produkt VITAMÍN D3+K2 je navrhnutý tak, aby dodal potrebné živiny pre optimálne fungovanie celého organizmu a zároveň napomáhal k normálnej funkcii imunitného systému.

11,90 €

Novinka
Odporúčame
OMEGA 3
Skladom
(2x)
OMEGA 3

Kyselina eikosapentaénová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA) sú prospešné OMEGA 3 nenasýtené mastné kyseliny, ktoré pochádzajú z rybieho oleja. Prispievajú nielen k správnej funkcii srdca a mozgu, ale aj k normálnemu zraku a krvnému tlaku. Tento produkt je obohatený ešte o vitamín E, ktorý prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom a je tiež dôležitý pre zdravie zraku a kože.

15,90 €

BIO Algae Detox - SPIRULINA a CHLORELLA v tabletách
Skladom
(4x)
BIO Algae Detox - SPIRULINA a CHLORELLA v tabletách

Tento doplnok stravy je kombináciou BIO Spiruliny a BIO Chlorelly v pohodlnej forme prírodných tabliet. Tabletová forma týchto unikátnych a zdraviu prospešných prírodných rias odbúrava nepríjemnosti spojené s ich prirodzenou chuťou, čo je prakticky jediné ich negatívum. Tieto dve superpotraviny sú plné makronutrientov, živín, minerálov a vitamínov a mali by patriť do bežného života každého, kto sa chce riadne starať o svoje zdravie.

13,90 €