Mozog

Prípravky zamerané na podporu kognitívnych funkcií. Lepšia pamäť, sústredenie, komunikatívnosť, vyššia kreativita, jednoduchšie zvládanie stresu a mnoho ďalších benefitov, ktoré získate zaradením prírodných produktov Herbalus do svojho života.

Prečo sa starať o mozog?

Mozog je kúzelný nástroj spravujúci naše vedomie. Hoci je relatívne malý, spotrebuje 20 % všetkej našej energie. Váži cca 1,3 kg a je zo 70% tvorený tukmi.

 

Tieto tuky v mozgu okrem iného ovplyvňujú rýchlosť elektrického signálu medzi jednotlivými neurónmi. Okrem toho tuky, konkrétne mastné kyseliny omega-3, sú úplne zásadné pre správne fungovanie neurónov a ovplyvňujú celkový stav kognitívnych a behaviorálnych funkcií (naše myslenie a naše správanie).

 

Náš mozog sa rovnako ako zvyšok tela permanentne regeneruje. Každú sekundu zaniknú a vzniknú milióny nových buniek. A my rozhodujeme, z čoho bude náš mozog tvorený. Pre zdravie nášho mozgu a jeho správne fungovanie je kľúčová konzumácia zdravých tukov. Aké sú to?

  • Ryby
  • Orechy
  • Vajcia
  • Semienka
  • Olivový olej
  • Avokádo

Ako sa starať o mozog?

Tu je niekoľko osvedčených stratégií, ako si udržať mozog v dobrom stave:

  • Vyvážená strava: Jedzte vyvážene s dôrazom na potraviny, ktoré sú dobré pre mozog, ako sú mastné ryby bohaté na omega-3 mastné kyseliny, orechy, semienka, celozrnné obilniny a listovú zeleninu. Antioxidanty obsiahnuté v ovocí a zelenine tiež pomáhajú chrániť mozog (čučoriedky, brokolica).
  • Pravidelné cvičenie: Fyzická aktivita zvyšuje prietok krvi do mozgu a podporuje vznik nových mozgových buniek. Odporúča sa aspoň 150 minút stredne intenzívnej aktivity týždenne, ako je rýchla chôdza, plávanie alebo jazda na bicykli.
  • Dostatok spánku: Spánok je pre mozog nesmierne dôležitý. Pri nedostatku spánku dochádza k narušeniu schopnosti mozgu spracovávať informácie a ukladať spomienky. Dospelí by mali spať 7-9 hodín každú noc. Pokiaľ trpíte spánkovými problémami, odporúčame nahliadnuť do kategórie Spánok.
  • Mentálna stimulácia: Zapojenie do činností, ktoré vyžadujú myslenie a učenie, môže pomôcť udržať mozog aktívny a zdravý. To zahŕňa čítanie, riešenie krížoviek, učenie sa novým zručnostiam alebo hranie hudobného nástroja.
  • Sociálna interakcia: Udržiavanie sociálnych väzieb a pravidelné interakcie s priateľmi a rodinou môžu prispieť k lepšiemu duševnému zdraviu a zníženiu rizika depresií.
  • Obmedzenie alkoholu a vyhýbanie sa drogám: Nadmerná konzumácia alkoholu a užívanie rekreačných drog môže poškodiť mozgové bunky a obmedziť mozgovú funkciu.
  • Stresový management: Dlhodobý stres môže poškodiť mozog, takže je dôležité nájsť efektívne spôsoby, ako zvládať stres, napríklad prostredníctvom meditácie, jogy, hlbokého dýchania alebo koníčkov.
  • Suplementácia: Správnymi suplementami, ako je napríklad Ashwagandha, BYSTRÝ MOZOG či CBD môžete podporiť zdravie a funkcie mozgu.

Tieto opatrenia môžu pomôcť nielen udržať mozog zdravý, ale aj znížiť riziko neurodegeneratívnych ochorení, ako je Alzheimerova choroba a iné typy demencie.

Čo hrozí v prípade, že sa o mozog nebudete starať?

Pokiaľ sa o svoj mozog nebudeme starať a zároveň ho dlhodobo poškodzovať (nezdravým jedlom, alkoholom, stresom) tak náš mozog skôr či neskôr začne chátrať. Ako sa takéto chátranie prejavuje?

  • Kognitívny úpadok: Bez adekvátnej mentálnej stimulácie môže dôjsť k postupnému znižovaniu kognitívnych schopností, čo zahŕňa pamäť, schopnosť učenia, riešenie problémov a rozhodovania.
  • Neurodegeneratívne ochorenia: Chronický stres, zlá strava, nedostatok fyzickej aktivity a zlá kvalita spánku zvyšujú riziko vzniku neurodegeneratívnych ochorení, ako sú Alzheimerova choroba a Parkinsonova choroba.
  • Psychické poruchy: Nedostatočná starostlivosť o mozog môže prispieť k vývoju alebo zhoršeniu psychických porúch, ako sú úzkosť, depresie a iné nálady a správanie ovplyvňujúce stavy.
  • Poruchy spánku: Ignorovanie potreby dostatočného spánku môže viesť k poruchám spánku, ktoré ďalej negatívne ovplyvňujú kognitívne funkcie a celkové zdravie.
  • Zhoršená schopnosť zvládať stres: Pri nedostatku zdravých spôsobov, ako zvládať stres, sa môže zvýšiť produkcia stresových hormónov, čo môže viesť k ďalším poškodeniam mozgového tkaniva a zníženej schopnosti efektívne spracovávať emocionálne a fyzické záťaže.
  • Zhoršené fyzické zdravie: Mozgové funkcie sú úzko prepojené s ostatnými systémami v tele; takže problémy s mozgom môžu viesť k ďalším zdravotným komplikáciám, vrátane srdca a cievneho systému.

 

Starajte sa o svoj mozog. Máte iba jeden a nejde vymeniť. Zatiaľ.

Odporúčame
Najpredávanejšie
TESTOSTERONUS
Skladom
(3x)
TESTOSTERONUS

Testosterón je kľúčový hormón, ktorý zásadným spôsobom ovplyvňuje rast svalov, silu, vytrvalosť, spaľovanie tukov, sexuálnu funkčnosť a apetít, sebavedomie, kognitívne funkcie, psychickú pohodu a mnoho ďalšieho. Telo ho s pribúdajúcim vekom produkuje stále menej a preto je úplne zásadné jeho tvorbu podporovať. Vytvorili sme unikátnu kombináciu 100% prírodných látok, vďaka ktorým významne podporíte produkciu testosterónu a zároveň celkovú zdravotnú kondíciu.

26,90 €

Novinka
Odporúčame
BYSTRÝ MOZOG
Skladom
(3x)
BYSTRÝ MOZOG

Unikátny doplnok stravy spája silu prírodných látok na optimálne fungovanie mozgu a podporu kognitívnych funkcií. Vďaka kombinácii Ashwagandhy, L-Theanínu, L-Tryptofánu, Ginkgo biloby, Kurkumínu, Piperinu a vitamínu B6 získa váš mozog potrebné živiny pre lepšiu pamäť, sústredenie, jasnú myseľ a vitalitu. Táto účinná kombinácia taktiež podporuje duševné zdravie a posilňuje odolnosť voči stresu.

26,90 €

Novinka
Odporúčame
VITAMÍN D3+K2
Skladom
(4x)
VITAMÍN D3+K2

Kombinácia esenciálnych vitamínov D3 a K2 je kľúčová pre zdravie kostí, zubov, ciev a svalov. V našich zemepisných šírkach mnoho ľudí trpí ich nedostatkom. Produkt VITAMÍN D3+K2 je navrhnutý tak, aby dodal potrebné živiny pre optimálne fungovanie celého organizmu a zároveň napomáhal k normálnej funkcii imunitného systému.

11,90 €

Novinka
Odporúčame
OMEGA 3
Skladom
(2x)
OMEGA 3

Kyselina eikosapentaénová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA) sú prospešné OMEGA 3 nenasýtené mastné kyseliny, ktoré pochádzajú z rybieho oleja. Prispievajú nielen k správnej funkcii srdca a mozgu, ale aj k normálnemu zraku a krvnému tlaku. Tento produkt je obohatený ešte o vitamín E, ktorý prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom a je tiež dôležitý pre zdravie zraku a kože.

15,90 €